Drömmen, berättelsen och modet med Kent Persson

Kent-Persson-e1499721622781-1024x547.jpg

Lämnar vi en tid av stabilitet och ordning bakom oss, eller ligger fortfarande mänskligheten bästa tid framför oss? Det saknas inte politiska utmaningar, vare sig globalt, nationellt eller lokalt. Är vikten av drömmar, berättelser och mod kanske större än någonsin.

 
Folkhemmet var en bra berättelse. Vi behöver ett Folkhemmet 2.0
— Kent Persson, ordförande i Ecpat
 

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde runda bords-samtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi.

Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Se Kents inspirationsinledning nedan


Om Kent Persson

Kent Persson är fd politiker och är idag bland annat ordförande i Ecpat.