Alla måste med om Sverige vill fortsätta vara ett innovativt land med Siduri Poli

Siduri-Poli-e1499760514524-1024x534.jpg

Det räcker med en idé för att lösa något av våra lokala eller globala samhällsproblem – varje innovativ samhällsförbättrande idé som inte förverkligas är en förlust för oss alla. Idag är nycklarna exklusiva och tillgängliga för dem väldigt lyckliga, men få.

Skolan måste lära ut hur man skapar jobb, inte hur man får jobb
— Siduri Poli

Under Almedalsveckan samlades vi i Digidalen för att samtala kring hur digitaliseringen påverkar vårt land – och alla oss som är Sverige. Vi lyssnade till inspirerande framtidsspaningar och förde runda bords-samtal kring hur digitaliseringen påverkar olika grupper i samhället – medborgare, politiker, organisationer, näringsliv och akademi.

Vi förde även dialoger kring vilket ansvar, intressen samt bidrag olika delar av samhället ger till helheten. Vi tog oss an vår samtids viktigaste frågeställning: Vart är vi på väg?

Se Siduris inspirationsföreläsning nedan


Om Siduri Poli

Siduri Poli är en prisbelönt entreprenör med fokus på innovation, teknologi och demokrati. Hon är en av grundarna till bl a Changers Hub.