Back to All Events

Så ser svenskarna på framtidens städer

Arrangör: Projektengagemang

Beskrivning av samhällsfrågan

Samhällets utvecklingstakt har aldrig varit så snabb som nu men hur kommer egentligen vårt samhälle att se ut år 2050? Vad tror svenskarna kommer att ske och vad vill de förändra med sina städer? Hur ska vi som samhällsbyggare hantera utmaningarna med digitalisering, förarlösa fordon och hållbarhet?

Utökad information om evenemanget

För tredje året i rad har Projektengagemang tagit fram rapporten Samhällsbarometern i samarbete med framtidsforskaren Alexander Ståhle på KTH. Hör de viktigaste insikterna från rapporten och lyssna till experter som analyserat svaren i en avslutande paneldebatt. Samhällsbarometern 2018 är gjord av teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang och undersökningen har genomförts av Kantar Sifo. Undersökningen genomfördes i februari 2018 i form av en webbenkät och är statistiskt säkerställd och representativ på riksnivå. Totalt har 3 000 personer i Sverige mellan 18 till 74 år deltagit i studien och den innefattar svenskarnas åsikter kring sex olika områden: Boende, Trafik, Samhälle, Miljö, Teknik och Jobb.

Medverkande:

  • Alexander Ståhle, stadsbyggnadsforskare, KTH
  • Pia Stoll, hållbarhetschef, Projektengagemang
  • Nicke Rydgren, strategi- och affärsutvecklingschef, Projektengagemang

Kontaktperson: Arvid Linder, PR- & pressansvarig, Projektengagemang, 0707-795898, arvid.linder@pe.se

Webb:http://www.pe.se https://samhällsbarometern.pe.se ,https://invajo.com/l/eKW14glx20 

Facebook:www.facebook.com/projektengagemang