Back to All Events

Hur möjliggör AI ett livslångt lärande?

Arrangör: Nowagruppen, Warp Institute

Beskrivning av samhällsfrågan

Artificiell intelligens kommer leda till att alla inom kort kommer att kunna ha en egen lärare i sin smartphone. Hur kommer det att förändra hur vi ser på utbildning? Hur accelererar teknik och ny kunskap utvecklingen?

Utökad information om evenemanget

Hur stora klasserna ska vara och bristen på lärare är aktuellt i varje valrörelse, så även denna. De snabba framstegen inom artificiell intelligens gör nu att varje barn - och vuxen - kan ha en egen AI-lärare, via sin smartphone. Vårt förhållande till utbildning kommer förändras när vi alla får mycket bättre koll på vad vi kan, och vad vi behöver kunna för att kunna byta jobb, få ett högre betyg eller starta eget företag. Formerna för lärandet revolutionernas redan nu. Vi inleder vår direktsända timme med positiva nyheter. Utgångspunkten en helgjuten faktabaserad optimism. Vi utgår från allt i världen som redan blivit bättre, allt som är på gång just nu men vi blickar också framåt och diskuterar de möjligheter som accelererande digitaliseringen ger oss. En framtid där Science Fiction snart är Science Facts. Vi bjuder på massiv entusiasm och konkreta tips på hur du själv kan göra för att snabba på utvecklingen. Välkommen från 7:30.

Medverkande:

  • Magnus Aschan, Warp Institute
  • Anders Wallqvist, vd, Nowagruppen
  • Mathias Sundin, Warp Institute
  • Anders Tollmar, moderator, Digidalen
  • Livia Holm, KRY
  • Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer
  • Lena Miranda, Mjärdevi Science Park samt Swedish Incubators & Science Parks (SISP)