Back to All Events

Innanförskap och utanförskap – är digitaliseringen för alla?

Beskrivning av samhällsfrågan

Är digitaliseringen för alla? Vilket ansvar har samhället för att alla ska kunna ta del av den digitala samhällsutvecklingen? I vilken utsträckning kan man kräva att medborgare ska deklarera och boka läkarbesök på nätet? Vad händer med grupperna som inte hänger med?

Utökad information om evenemanget

Digitaliseringen genererar uppenbara vinnare som kan utnyttja nya möjligheter, använda nya tjänster och förändra sin livsföring på det sätt som de nya normerna kräver. Men det finns också förlorare som har svårare att hänga med i utvecklingen, eller kanske inte klarar det alls. Digitaliseringen leder till vissa dilemman och individer riskerar att hamna i knepig knipa. Denna seminarieserie belyser denna verklighet ut tre olika perspektiv. Den unga generationen som etablerar sig på arbetsmarknaden i gig-ekonomins anda men får begränsade möjligheter att exempelvis låna vid ett bostadsköp. Grupper som inte kan tillgodogöra sig nya digitala tjänster och möjligheter att kommunicera i den digitaliserade världen. Och konsekvenserna av den nya teknikens möjligheter i händerna på kommunikatörer, marknadsförare och opinionsbildare, exempelvis för individens integritet som skyddas med nya regler men samtidigt är till salu. Du kan påverka i Digidalen – interagera med panelen under dessa seminarier!

Medverkande

  • Anders Tollmar, moderator, Digidalen
  • Karin Schreil, VD för Fujitsu i Sverige och Skandinavien, Ledamot av styrelsen för telekomföretagen, Fujitsu Sverige/ Skandinavien
  • Theres Hanson, Specialistsocionom, Karlskrona kommun
  • Mats Hellman, Verksamhetsutvecklare, Karlskrona kommun
  • Marie Hedlund, VD, Seniorporten
  • Anna Kristensen, Marknadschef Sverige, Aventia KommunTV