Back to All Events

Kommer fler att skapa sina egna jobb på framtidens arbetsmarknad?

Arrangör: Nowagruppen, Warp Institute, Comhem

Beskrivning av samhällsfrågan

Hur kommer arbetsmarknaden att se ut i framtiden? Kommer fler att skapa sina egna jobb och kunna jobba med sin passion? Hur kommer ny teknik förändra kompetensbehovet? Hur accelererar teknik och ny kunskap utvecklingen?

Utökad information om evenemanget

Många vantrivs med sitt arbete, men internet och artificiell intelligens skapas en värld där du i allt högre grad kan jobba med din passion. Via online- och ai-utbildning kan du förändra din egen kompetens så den passar det du vill jobba med och via internet har du både tjänster som krävs för att enkelt kunna driva företag och en marknad med snart 4 miljarder människor. Vi går från att vara anställda till att skapa vårt eget arbete. Vi inleder vår direktsända timme med positiva nyheter. Utgångspunkten en helgjuten faktabaserad optimism. Vi utgår från allt i världen som redan blivit bättre, allt som är på gång just nu men vi blickar också framåt och diskuterar de möjligheter som accelererande digitaliseringen ger oss. En framtid där Science Fiction snart är Science Facts. Vi bjuder på massiv entusiasm och konkreta tips på hur du själv kan göra för att snabba på utvecklingen. Välkommen från 7:30

Medverkande:

  • Magnus Aschan, Warp Institute
  • Anders Wallqvist, vd, Nowagruppen
  • Mathias Sundin, Warp Institute
  • Anders Tollmar, moderator, Digidalen
  • Anna Wikland, Google
  • Katarina Berg, Spotify
  • Ambra Pierrou, Cool Company
  • Lena Miranda, Mjärdevi Science Park samt Swedish Incubators & Science Parks (SISP)