Back to All Events

Svenskar vill ha vård med video – och miljarder kan sparas in

Arrangör: Cisco

Beskrivning av samhällsfrågan

De digitala vårdgivarna växer så det knakar och en färsk undersökning visar att de flesta svenskar vill möta vården digitalt i första hand. Analyser visar hur man kan spara många miljarder genom att göra fler vårdmöten digitala. Varför utnyttjas inte teknikens möjligheter med digital vård bättre?

Utökad information om evenemanget

De digitala vårdgivarna växer så det knakar, och en färsk undersökning visar att de flesta svenskar vill möta vården digitalt i första hand. Analyser visar hur man kan spara många miljarder genom att göra fler vårdmöten digitala. Men, det hörs en del kritiska röster från flera håll som inte är positiva till att mötas digitalt. Varför utnyttjas inte teknikens möjligheter med digital vård i större utsträckning? Vi kommer diskutera hur tekniken kan skapa nya möjligheter att spara in pengar men även öka patientnöjdheten. Digitala vårdmöten möter motstånd från olika håll samtidigt som många svenskar föredrar att möta vården digitalt. Välkommen på seminarium med paneldebatt.

Medverkande:

  • Caroline Henricson, McKinsey
  • Erika Ullberg, oppositionslandstingsråd, (S), SLL
  • Daniel Forslund, innovationslandstingsråd, (L), SLL
  • Martin Lindman, vd, doktor.se

Kontaktperson: Nicolina Stefansson, Eventchef, Cisco, 0703-880183, almedalen@cisco.com